Här och Nu, här och Nu. Var dej själv, helt och fullt.

Jag läste på en sida som heter http://www.dinlivscoach.com/
Gillade innehållet mycket! För det är verkligen så sant, så sant.
Alldeles för sällan stannar man upp och är Här och Nu.
Ganska svårt i denna stressande värld. Men har man verktygen så är det verkligen suuuper!

Mindfullness är så bra för kropp och själ. Jag har utövat det i över 1 år och mej hjälper det verkligen. Här följer en tänkvärd text:

LiVET är en magisk resa där tiden inte existerar - för det enda som finns är NUET och i varje nytt NU skapar Du Dig själv på nytt i den mest storslagna versionen av den största visionen Du någonsin haft beträffande vem Du är. Var i NUET. I nuet kan Du påverka Ditt känslotillstånd. För det är i nuet Du kan skapa Din lycka, Din kärlek, Din magi, Din inspiration, Din styrka, Din hälsa. Nuet är en sann gåva. Så ta vara på ögonblicket. Låt livet visa Dig vad nuet har att erbjuda. Många gånger kan det vara en konst att vara här och nu.
Vi människor har en tendens att i stället för nuet vara i framtiden eller det förflutna. NUET är vad Du gör det till, så gör det till något bra.

Du är kärlek, och det har Du all-tid varit! Vi är alla kärlek och Eviga Själar och det kan iNGEN ta ifrån Oss- inte NU och inte längre fram, aldrig någonsin!

GLÄDJE är något som Du kan uppleva nu i denna stund. Det enda Du behöver göra är att Du aktivt beslutar Dig för att från och med denna stund välkomnar Du glädjen i Ditt liv. Så enkelt är det. Och många gånger är det just det enkla som upplevs vara så svårt. Och det beror på att Du tidigt i livet fått lära Dig att saker och ting inte kommer till Dig med lätthet. Du måste kämpa för det, och lägga ner all Din kraft och energi för att nå Dit Du vill. Jag hävdar dock motsatsen. Var Dig själv, helt och fullt!

Släpp taget om föreställningen om att Du behöver kämpa Dig igenom livet, för Livet är ingen kamp. Livet är ett flöde som Du har inom Dig och där finns alla svaren på allt Du någonsin behöver veta. Ofta är det invanda mönster och föreställningar som Du har med Dig sedan Du var barn som gör att Du begränsar Ditt sätt att tänka. Och när Ditt tänk är begränsat, så blir även Dina handlingar begränsade. Det här mönstret upprepar och upprepar sig tills den dagen Du medvetet väljer att upphäva det. Och på så sätt välkomnar Du flödet in i Ditt liv. Livsflödet kommer in i Ditt liv då Du släpper taget om att saker och ting ska vara antingen på det ena eller det andra sättet. Så snart Du sätter ettikett på någonting i Ditt liv på förhand så låter Du Ditt kontrollbehov styra istället för kärleken.

 LiVET är inte en process där Du upptäcker, utan en process där Du skapar. Försök därför inte ta reda på vem Du är, försök istället bestämma vem Du vill vara. Neale Donald Walsch * Vem väljer Jag att vara idag?
Vem vill Jag vara jsut nu i denna stund? Det är en mycket viktig och ibland avgörande fråga Du kan ställa till Dig själv.
Framförallt i situationer då Du är i konflikt med någon annan människa eller Dig själv. Sikta inåt och känn efter vad som är rätt för Dig. Vad trängtar Din själ efter? Vad drömmer Du om? Vad säger Ditt inersta till Dig?

Uppmärksamma Din första ingivelse, för den har alltid rätt. Gör det som känns rätt inom Dig och följ Din inre vägvisare. Känns det rätt så är det rätt. Du märker att Du är på rätt väg när saker och ting faller på plats.

När det Du tänker och fokuserar på sammanfaller med det som sker runt omkring Dig. Du kan tex möta en bekant eller vän, ja, till och med en person Du inte träffat tidigare, som pratar och agerar som om det skulle vara Du själv. Ofta har de här personerna som finns runt omkring Dig liknande visioner, tankar och levnadssätt som Du. Det kan också vara att Du läser en bok som handlar om det Du just nu känner.

Livet visar Dig hela tiden vad Du ska göra härnäst. Det handlar om att vara närvarande i nuet, att öva sig i att ta vara på ögonblicken. Ta en uppfriskande promenad i den högst levande naturen, besök speciella platser som inspirerar Dig. Ta ett djupt andetag och stilla Ditt sinne för ett ögonblick. Tillåt tankarna komma och gå och fokusera på nuet. Och stanna sedan där.Var stilla, lyssna och Känn in.

S

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0