Rågrutor/Långpannebröd 16 bitar smaskens.



Detta behövs

50g jäst

50 gr margarin

2 1/2 dl vatten

2 1/2 dl mjölk

1 tsk salt

1/2 dl sirap

9 dl rågsikt

1dl fiber eller havregryn

2-3 dl vetemjöl

Smält margarin, värm vatten o mjölk, blanda ner i smulat jäst.
Tillsätt allt det andra.

Låt jäsa i bunken 20 min.
Häll degen i smord panna o platta ut med mjölat hand.
Markera med kniv, 16 rutor.
Pricka med gaffel o låt jäsa i 20 min.

Grädda 15 min i 225 gr.

Smakligt bröd!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0